ontstaan

Aan het begin van het jaar 1978, is er door enkele enthousiaste muzikale jongeren uit Oene het idee ontstaan om een jongerenkoor op te richten. Zo is dan ook het jongerenkoor Alemet ontstaan. De naam Alemet is terug te vinden in de Bijbel, in het eerste boek van de Kronieken hoofdstuk 6 vers 45 en betekent: ‘Jeugdige Kracht’.

Ondertussen zijn we 45 jaar verder en heeft Alemet vijf dirigenten gehad. Dit waren; Lucas Dalhuisen, Annet Diderik-Telnekes, Bart van den Brink, Harrie Stijf en Erik Korterink. Sinds september 2022 staat het koor onder leiding van Maarten Barneveld.

De naam Jongerenkoor Alemet is in de loop van de jaren veranderd in Gospelkoor Alemet. Dit is wat we willen zijn, een koor dat het evangelie (Gospel) uitdraagt in de wereld. We willen getuigen zijn van Gods grote liefde. Dit doen we door middel van het zingen in kerkdiensten in de regio, maar ook daarbuiten. Ook geven we met enige regelmaat een concert.

 

Repertoire en concerten

Alemet heeft veel verschillende liederen gezongen in de afgelopen jaren. Van Opwekkingsliederen tot echte Negro Spirituals en nog steeds heeft Alemet een leuk en afwisselend repertoire.  In de adventstijd van 2014 heeft Alemet het project ‘Verwachten’ uitgevoerd, dat geschreven en gecomponeerd is door de christelijke band Sela. In 2016 hebben we het paasproject “Remember me” uitgevoerd in Nijbroek, Oene en Staphorst. Aan de hand van de zeven kruiswoorden herdachten we de lijdensweg van Jezus. De afgelopen jaren hebben we regelmatig concerten gedaan onder begeleiding van verschillende musici, zoals strijkers, blazers en slagwerk, zoals in 2016, 2018 en 2022.

In 2022 hebben met Pasen het project ‘God so loved the world’ gezongen in Epe en in Staphorst. In juni 2022 was het afscheidsconcert van Erik Korterink en hebben we een concert gegeven genaamd ‘Blessings’. Ook dit onder begeleiding van verschillende musici.

We repeteren op dinsdagavond in de Ark in Oene van 20.00 tot 21.45u. Op dit moment hebben we ongeveer 25 leden, maar dat mogen er natuurlijk meer worden en zeker mannenstemmen zijn welkom!

Dus houd je van zingen, kom dan gerust eens kijken op één van onze repetitieavonden.
Je bent van harte welkom op Gospelkoor Alemet!

 

Hopelijk tot ziens!