Sinds 2022 is Maarten Barneveld onze dirigent.

Hij is geboren te Enschede in 1976 en had vanaf jonge leeftijd al grote belangstelling voor muziek. Tijdens de zondagse kerkdiensten genoot hij van de orgelklanken en groeide zijn liefde voor muziek. Op 10-jarige leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen.

Na orgellessen bij Jan van Dijk, startte hij in 1994 met de opleiding aan het conservatorium in Enschede. Hij studeerde docerend musicus orgel en kerkmuziek. Zijn hoofdvaklessen orgel kreeg hij van Gijs van Schoonhoven. Daarnaast kreeg hij voor de studie kerkmuziek ook les van Cor Ardesch en Jeroen de Wit. Hij volgde lessen koordirectie bij Kees Stolwijk en Valentijn Smit. In 1999 behaalde hij zijn diploma’s.

Als organist is Maarten verbonden aan de PKN van Doetinchem en Wehl en de Zuiderkerk (NGK) te Zwolle. Daarnaast is hij dirigent van TODA (Rijssen), Eternal Joy (Rijssen), de Twente Zangers (Rijssen) en sinds september 2022 van Gospelkoor Alemet.

Als dirigent wil hij zijn koren, passend bij het beoogd niveau en ambitie, begeleiden in muzikale groei en ontwikkeling. Met grote passie en bezieling neemt hij het koor mee in meerdere lagen van muziek- en tekstbeleving. Hij laat het koor, door zijn stijl van dirigeren, ervaren wat er met de muziek en tekst bedoeld wordt om zo tot een juiste interpretatie van de muziek te komen. Zo kan muziek haar doel bereiken en harten raken!